Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Hangimiz Sevmedik’in setini bastım

Yeşilçam'a göndermelerine hayran olduğum, TRT 1'in sıcacık mahalle dizisi 'Hangimiz Sevmedik'in geçtiğimiz günlerde Beykoz Kundura Fabrikası'nda gerçekleşen çekimlerini ziyaret ettim. Ziyaret sebebim, hem başrol oyuncularından canımız Mehtap Bayri'nin doğum günü için sürpriz yapmak, hem de 'Şener' ve 'Ayşen'in düğün takılarını şehit ailelerine bağışlama kararı almasını tebrik etmek ve gülmekten gözümden yaş gelen bölümlerin, tüm izleyicinin ömrünün uzamasına katkı sağladığı için teşekkür etmekti.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Set ziyareti değil de, baskın desek daha doğru olur, setten kimsenin haberi yok. Mehtap Bayri'nin en yakın arkadaşlarından Merve İmamoğlu ile hummalı bir sürpriz doğum günü hazırlığına giriyoruz.
Mehtap bizi görmesin diye çeşitli kamuflelerle pastanın mumlarını yerleştirmeye çalışıyoruz. O esnada çekim bitiyor ve diğer sahne için çekim mekanı değiştirilirken set çalışanlarından Mehtap'ı oyalamalarını rica ediyoruz. Sürprizimizin en büyük yardımcısı Cengiz Bozkurt. İkinci yönetmen bu anı çekmek için telefonunu hazırlıyor.
Ta ta taaaam Mehtap'ın hiç beklemediği bir an, 'Sizin burada ne işiniz var?' diye bir çığlık, tekrar iyi ki doğdun Mehtap Bayri.



İŞKOLİK OYUNCULAR
Sette herkes arı gibi çalışıyor. Merve ile kimsenin ayaklarına dolanmadan, set programına saygı duyarak sürprizi yapar çıkarız diye düşünüyorduk ki olmadı. İnanılmaz sıcak bir set ekibiyle karşılaştık ve tüm günümüzü orada geçirme kararı aldık.
Çekim hazırlığı yapılırken Mehtap Bayri ve Cengiz Bozkurt'la platonun içindeki Demirane Restaurant'a gittik. Yan masada başka bir dizinin ekibi, diğer masada 'Ayla' filminin ekibi vardı. Cengiz Bozkurt'un çalışkanlığı yemekte de devam ediyor; sahnesine çalışıyor. Çorbasını bitiren Mehtap da başlıyor provaya; daha önündeki pastasının tadına bakmamışken.
Neyse çalışmaya ara veriyorlar ve düğün sahnesini soruyorum. "Harika bir şey yaptık, şehit ailelerini unutmadık; çok tebrik geldi" diyorlar.
Gerçekten de şehit aileleriyle ilgili o sahne müthişti.
Oyuncuların odasına girdiğimde birkaç oyuncu çekim arası uyukluyor. Harika oyuncu Altan Erkekli tüm sıcaklığıyla 'Hoş geldiniz' diyor. Sonra çekim için çağırıyorlar Altan Erkekli, Mehtap Bayri, Cengiz Bozkurt'u. Sahne gereği hepsinin evin içinde bebekle imtihanı var. Prova başlıyor, tüm aile bir bebeğe nasıl bakılır diye kavgaya tutuşuyor, başlıyoruz gülmeye... Yönetmen 'Sessiz olalım' diyor. Anlayacağınız 'Gülmekten sahneyi çekemedik' durumu bu setin her anında var.
Senaryosunu Alphan Dikmen ve Başak Angigün'ün yazdığı, yönetmenliğini Metin Balekoğlu'nun üstlendiği 'Hangimiz Sevmedik'; oyuncularıyla, hikayesiyle büyük alkışı hak ediyor.


Altan Erkekli, Cengiz Bozkurt ve Mehtap Bayri'nin set halleri herkesi gülmekten kırdı geçirdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA